FILMPRODUKSJONSSELSKAP | OSLO

Å lage filmer er mer enn filmteknikk. Jeg har stor erfaring med kommunikasjon generelt - også utover å produsere filmer - spesielt når det kommer til klimakommunikasjon.

Jeg har jobbet med kommunikasjon på ulike måter i ti år. For en tid tilbake arbeidet jeg som skribent og journalist i lokalavis, deretter som freelancejournalist i magasin, og som instruktør og foredragholder om løpetrening. De siste årene har jeg arbeidet med film og klimakommunikasjon.

Jeg arbeider i dag som Klimapilot for Klimaetaten i Oslo. Gjennom denne stillingen har jeg holdt over 500 foredrag om klimaendringer på ungdomsskoler og videregående skoler de siste fire årene, og vært med å bygge opp instagramkontoen @Klimapilotene. Du kan lese mer om Klimapilot-prosjektet på denne siden​. For Klimaetaten har jeg også laget flere lengre filmer til digitale undervisningsopplegg.

I mars 2023 lanseres også boka En klimabok du orker å lese (se www.enklimabok.no), som jeg er én av tre forfattere bak. Denne boka er skrevet over halvannet år, og er en løsningsorientert bok om klima som svarer på mange av de viktigste spørsmålene folk har om temaet.

For kundene mine gjennom Haukeblikk film bidrar jeg ofte med å utvikle manus, og gir om nødvendig hjelp til hvordan de kan markedsføre og spre filmen(e). Jeg er, naturlig nok, veldig opptatt av at filmene jeg produserer publiseres og spres på en god måte. Derfor har jeg også gjennomført en rekke mindre nettkurs i digital markedsføring.

Faglig har jeg en bachelor i biologi, en bachelor i statsvitenskap og en mastergrad i statsvitenskap. Jeg har også tatt et fag innen Formidling- og vitenskapsjournalistikk. Jeg ble uteksaminert fra Universitetet i Oslo i 2022, og masteroppgaven min (karakter A) knyttet seg til ungdom sine holdninger til klima og politikk. All utdanningen min har, på ulike måter, dreid seg om klima og miljø. Derfor er dette også tematikk som jeg ønsker å bidra med kommunikasjon om.

Ved flere anledninger har jeg gjort konsulentoppdrag knyttet til ungdoms klimaengasjement. Samfunnsengasjementet mitt bruker jeg også jevnlig til å ytre meg i media.

Bildet nedenfor er fra Ulendt Terreng, en forestilling der jeg lagde naturfilm fra mange ulike steder i Norge. Filmene ble vist på lerret under store deler av forestillingen. Med på Ulendt terreng var anerkjente musikere (deriblant Kristian Raanes, 2. plass i Idol). I hovedrollen var min mor, Anne Grimstad Fjeld. Forestillingen, som ble satt opp i 2019, høstet solide anmeldelser.

Film er mer enn filmteknikk, og jeg tror det er uvurdelig som filmprodusent å ha en variert kommunikasjonserfaring, spesielt når du er et one man-team. Jeg forsøker alltid å forstå hva jeg formidler, og forstå menneskene som skal se filmen.

Å bruke én mann til å produsere film, istedenfor et større mediebyrå eller filmselskap, har flere fordeler: Det blir enklere å jobbe med prosjekter når det er én person som står for filming, klipping og eventuelt manusutvikling. Det krever mindre koordinering, reduserer tidsbruken på avtaler og kontrakter, og ikke minst er det billigere enn å bruke store byråer. Fra kundene mine får jeg ofte høre nettopp dette: At det har spart dem for tid og blitt billigere, å bytte ut store byråer med meg. Samtidig sier de ofte at jeg leverer produkter av minst like høy kvalitet som store selskap. Det trengs ikke nødvendigvis så mange personer for å lage film.