FILMPRODUKSJONSSELSKAP | OSLO

Haukeblikk Film er et filmproduksjonsselskap drevet av Hauk Are Fjeld.

Jeg opprettet firmaet i 2017, og har siden den gang laget flere hundre ulike filmer for et titalls kunder. Et utvalg av produksjonene mine kan du finne under "Produksjoner", mens andre produksjoner kan du finne delt på min Facebook-side @Haukeblikk film.

I tillegg til film gjør jeg andre kommunikasjonsrelaterte oppdrag, ofte knyttet til klima- og miljøtematikk. Jeg kan bidra med mer innen kommunikasjon enn kun å produsere filmer.

Blant kundene jeg har hatt er: Sabima, Hold Norge Rent, Foreningen Ridderrennet, Naturvernforbundet, Norges Friidrettsforbund, Skiforeningen, Miljødirektoratet, Aker BioMarine, Asics Global, Rosa sløyfe-løpet, Runner's World Norge, Stiftelsen VI, Rondane Høyfjellshotell, og en rekke andre.

Med Haukeblikk film har jeg noen viktige målsetninger:

Den første er å lage filmer som betyr noe. Jeg ønsker å produsere filmer om temaer hvor jeg vil utgjøre en viktig forskjell - enten det er for mennesker eller natur. Ved siden av å være filmprodusent har jeg en bachelor i biologi, en bachelor i statsvitenskap, og en mastergrad i statsvitenskap. Jeg har også tatt et fag innen Formidling- og vitenskapsjournalistikk. Jeg ble uteksaminert fra Universitetet i Oslo i 2022, og masteroppgaven min (karakter A) knyttet seg til ungdom sine holdninger til klima og politikk. All utdanningen min har, på ulike måter, dreid seg om klima og miljø. Derfor er dette også tematikk som jeg ønsker å bidra til å kommunisere, også gjennom film.

Jeg arbeider også som Klimapilot for Klimaetaten i Oslo. Gjennom denne stillingen har jeg holdt over 500 foredrag om klimaendringer på ungdomsskoler og videregående skoler de siste fire årene, og vært med å bygge opp instagramkontoen @Klimapilotene.

I mars 2023 lanseres også boka En klimabok du orker å lese (se www.enklimabok.no), som jeg er én av tre forfattere bak. Denne boka er skrevet over halvannet år, og er en løsningsorientert bok om klima som svarer på mange av de viktigste spørsmålene folk har om temaet.

I tillegg til fagbakgrunn innen klima og miljø, og stor erfaring med klimakommunikasjon, har jeg lenge drevet aktivt med idrett. I dag driver jeg med fjelløping og swimrun, og tidligere drev jeg med mellomdistanseløping på nasjonalt nivå. Derfor brenner jeg også for å lage filmer som bidrar til bedre helse for mennesker.

Idrettsbakgrunnen min, og gleden jeg har av å være ute i naturen, har bidratt til en annen målsetning jeg har med Haukeblikk film: Jeg ønsker, selv i krevende omstendigheter, å kunne lage filmproduksjoner av høy kvalitet. Kamerautstyret mitt er skreddersydd for å tas med til mindre fremkommelige steder, da det er lett i vekt. Jeg har også utstyr til både undervannsfilm og dronefilming. Hvis du trenger noen til å lage film fra høye topper, ute i havet, i snø, vind og vær - så er jeg den riktige personen å spørre. De fleste kundene mine kjenner meg som en kameramann som flyr mellom ulike steder, mye raskere enn andre filmfolk.

På denne nettsiden kan du under "Kompetanse" lese mer om meg og hva jeg kan tilby. Under "Produksjoner" kan du se et utvalg av mine filmproduksjoner. Kontaktinfo finner du under "Kontakt".